Nieuws

Zelf je huis verkopen? “Netwerk van Century 21 maakte het verschil”

08.03.2024
Zelf je huis verkopen of rekenen op de expertise van Century 21 Via Plus? Lees hier hoe wij het verschil maakten voor Karen en Nikolaas uit Kortrijk.
Contacteer ons

Karen en Nikolaas verkochten recent hun woonst in het centrum van Kortrijk. Het jonge koppel wou aanvankelijk zelf het huis verkopen, maar ging uiteindelijk toch in zee met Century 21 Via Plus. Met succes!

Tijdsdruk door aankoop van een nieuwe woning

De woning van het Kortrijkse koppel bestond uit zes halve verdiepingen, met een sterke onderlinge connectiviteit en veel licht. Bovendien is het pand gunstig gelegen in het centrum van Kortrijk, is het er aangenaam wonen en is er ook ruimte voorzien om comfortabel thuis te werken. Een mooi totaalpakket, maar door het bijhorende prijskaartje niet voor iedereen even toegankelijk.

“Wij zijn al een tijd geleden gestart met de bouw van een nieuw huis en moesten onze huidige woning dus verkopen”, vertelt Karen. “Door deze situatie ontstond enige druk. De verkoopprijs zou namelijk doorslaggevend zijn voor het budget dat we hebben voor onze nieuwe woonst. Omdat het zo belangrijk voor ons was, ging ik grondig op zoek naar de meest efficiënte manier om de woning te verkopen.”

Zelf je huis verkopen of rekenen op een makelaar?

Karen werkt zelf in een marketingbureau en wist dus perfect hoe ze haar pand kon aanprijzen. Een netwerk in de immowereld of ervaring in sales heeft ze echter niet. En daar maakte Century 21 Via Plus het verschil.

“Verschillende immomakelaars kwamen langs om hun aanpak toe te lichten, maar ik was niet meteen overtuigd. Het plan bleef voorlopig om het huis zelf te verkopen”, klinkt het eerlijk. “Gerland van Century 21 was eigenlijk de laatste die langskwam. We gingen heel grondig door de woning, hij stelde veel gerichte vragen en bekeek ook de plannen. Dit deden de andere makelaars niet. We kregen meteen ook handige tips om extra lichtpunten te voorzien en bepaalde vergunningen nog in orde te brengen. Dat eerste contact gaf dus meteen een heel positief gevoel.”

Potentiële kopers in het netwerk van Century 21

“Vanaf het eerste moment was Gerland heel correct en duidelijk over zijn visie om de woning op de markt te brengen”, gaat Karen verder. “Veel andere makelaars opperden een biedsysteem, waar wij ons minder comfortabel bij voelden. Gerland stelde daarom voor om met een duidelijke vraagprijs te werken, zodat kopers meteen weten waar ze aan toe zijn. En toen moest het beste nog komen. In het eigen netwerk had Century 21 namelijk meteen potentiële kopers. Zij zochten een woning met een unieke indeling, pal in het centrum van Kortrijk. Exact wat wij in de aanbieding hadden dus.”

“Over het vervolg kunnen we kort zijn, want het duurde helemaal niet meer lang. De kandidaten werden door Gerland rondgeleid in onze woning en vijf uur later al ontvingen we een bod dat strookte met onze verwachtingen. Geen gedoe met opendeurdagen, maar een directe match tussen koper en verkoper. Precies zoals we het graag wilden. Voor de bespreking van de compromis en ander papierwerk bleef Century 21 ook nadien steeds vlot bereikbaar.”

Overweeg jij ook zelf je huis te verkopen, maar kamp je nog met twijfels?
Maak gerust een vrijblijvende afspraak met Century 21 Via Plus om de mogelijkheden te ontdekken.

Contacteer je
vastgoedexpert

Blijf op de hoogte!

Ontvang leuke tips of waardevolle artikels over de huizenmarkt in je mailbox.
Openingsuren

Ma - Vrij:

09u00 - 12u00
14u00 - 18u00

Zat:

09u00 - 12u00
Namiddag gesloten

Century21 Via Plus Kortrijk

Stationsstraat 18
8500 Kortrijk

+32 56 24 38 12
info@century21viaplus.be

BTW BE 0452.704.542
BIV 502018

Vraag een gratis schatting aan.

Wat is je woning waard?
Je krijgt een schatting op maat, duidelijk voorgesteld en toegelicht waar nodig.

Waar houden we rekening mee?
Opmeten is de start van alles: terrein- en bewoonbare oppervlakte brengen we in kaart. Een grondige bezichtiging geeft ons een beeld van de afwerking en de inrichting van je eigendom. Watertoets, bodemtoestand, erfgoed, ligging … we houden rekening met extra informatie.

Wat bezorgen we je?
Een vergelijkende en analytisch schatting samen met waardevolle tips om het maximum uit uw verkoop te halen.

Mis onze tips niet!

Ontvang leuke tips of waardevolle artikels over de huizenmarkt in je mailbox.
Je gegevens zijn veilig bij ons. We beloven je niet te spammen en je kan op elk moment uitschrijven.

Solliciteer nu!

Solliciteer voor deze job en maak kennis met een dynamisch team!

    Wij staan persoonlijk voor je klaar.

    Wi je een afspraak maken? Heb je een vraag rond het verkopen of verhuren van je eigendom?